Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել գինով ելակ

Ելակը խոր պնակի մեջ կտրատել կամ պատառաքաղով տրորել, վրան ծածկել և դնել սառնարան: Սառը չոր գինին խառնել եռացրած սառը ջրին 1:1 հարաբերակցությամբ, ավելացնել շաքարավազ, դարչին, կիտրոնի հյութ: Այս խառնուրդը լցնել ելակի վրա և մատուցել : Գինու փոխարեն կարելի է խնձորի հյութ օգտագործել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք գինով ելակ

ելակ ելակ 250 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ

կարմիր գինի կարմիր գինի 0.75 լիտր

դարչին դարչին 0.5 թեյի գդալ

կիտրոն կիտրոն 0.5 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 200դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 12 կկալ