Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տուլայական կարկանդակ

Մարգարինը փափկեցնել: Կաթսայի մեջ խառնել շաքարավազ, ձու, սոդա, դարչին, մեղր: Ավելացնել մարգարին ու էլի խառնել: Դնել ջրաբաղնիքում 10-15 րոպե, խառնել ընթացքում, մինչ միատարր դառնա: Վերցնել կրակից: Մի բաժակ ալյուր ավելացնել, խառնել ու հովացնել: Երբ հովանա մի քիչ, ավելացնել մնացած ալյուրը, լավ խառնել: Կաղապարներին կարագ քսել, բարակ շերտով խմոր դնել, վրայից էլ պովիդլո, փակել ևս մի շերտով: Թխել 15-20 րոպե 180 աստիճանում: Գլազուրի համար կաթսայի մեջ խառնել կաթ, շաքարավազ, եռացնել, խառնել 5 րոպե: Տաք բլիթներին գլազուր քսել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տուլայական կարկանդակ

շաքարավազ շաքարավազ 50 գրամ

ձու ձու 2 հատ

մարգարին մարգարին 125 գրամ

մեղր մեղր 3 ճաշի գդալ

դարչին դարչին 1 թեյի գդալ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

ալյուր ալյուր 250 գրամ

ջեմ ջեմ 1 թեյի բաժակ

կարագ կարագ

գլազուր

կաթ կաթ 2 ճաշի գդալ

շաքարավազ շաքարավազ 0.5 թեյի բաժակ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 40դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 10 կկալ