Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տնական փխրուն կարկանդակ

Կարագը սենյակային ջերմաստիճանի հալեցնել, խառնել շաքարավազի հետ, ավելացնել թթվասեր, քացախով բացած սոդա, վանիլին, ալյուրի մի մասը ու խառնել: Ձուն ջարդել, լցնել խմորի մեջ: Ավելացնել ալյուրի մյուս մասը ու արագ խառնել: Խմորը 1/3 և 2/3 հարաբերությամբ կիսել: Փոքր մասը դնել ասռնարան, մեծ մասն էլ հավասարեցնել տապակի մեջ: Դնել պովիդլոն: Փոքր մասը հանել սառցարանից ու քերիչով քերել, դնել մուրաբայի վրա: Կարկանդակը դնել մինչ 200 աստիճան տաքացած ջեռոցը ու թխել 20-25 րոպե:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տնական փխրուն կարկանդակ

կարագ կարագ 200 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

ձու ձու 2 հատ

վանիլային շաքար վանիլային շաքար 30 գրամ

ալյուր ալյուր 300 գրամ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

քացախ քացախ 1 ճաշի գդալ

ջեմ ջեմ 1.5 թեյի բաժակ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1380դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 284 կկալ