Ճաշատեսակներ
Ուտելիք՝ պատրաստվող մի քանի բաղադրիչներից: Որպես կանոն դասակարգում են՝ նախուտեստ /արգանակներ, ապուրներ/, երկրորդ /միս, ձուկ և այլն/, երրորդ /ըմպելիքներ, աղանդեր/: Այդպես է նաև ազգային ուտեստների դասակարգումը:
Մակարոն սմբուկով

4.6
Պխալի

4.9
«սուտ» տոլմա

4.2
Չախոբիլի

4.6
Փլավ

4.5
Մակարոնե բներ

3.1
Գազարի խյուս

4.4
Տնական քյաբաբ

4.1
Սմբուկով ուտեստ

4.0
Պղպեղով աղցան.

3.0
Էջ 3, 5-ից