Բաղադրատոմս
ԽՈԶԻ ԲՈՒԴ
Պատրաստեք խոզի բուդ հետևյալ բաղադրատոմսով
ԽՈԶԻ ԲՈՒԴ Հայկական Ճաշատեսակ է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:

Ինչպես պատրաստել խոզի բուդ
Խոզի բուդը պատառաքաղով ծակծկել, տեղ-տեղ դանակով անցք անել և մեջը խրել սխտորը, գազարը (շրջանաձև կտրատած) և հատիկ պղպեղը. 4-5 ժամ թողնել աղաջրում։ Այնուհետև դուրս բերել։ Համեմել մանանեխով, աղով ու համեմունքներով, տեղափոխել կաղապարի մեջ, կողքերը դափնու տերևներ շարել, ապա ծածկել փայլաթիթեղով։ Կաղապարի մեջ ջուր լցնել և 220° С ջեռոցում եփել 4 ժամ։ Վերջում հեռացնել փայլաթիթեղը և թողնել՝ կարմրի։
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք խոզի բուդ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է
130դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 0 կկալ