Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել խոզի բուդ

Խոզի բուդը պատառաքաղով ծակծկել, տեղ-տեղ դանակով անցք անել և մեջը խրել սխտորը, գազարը (շրջանաձև կտրատած) և հատիկ պղպեղը. 4-5 ժամ թողնել աղաջրում։ Այնուհետև դուրս բերել։ Համեմել մանանեխով, աղով ու համեմունքներով, տեղափոխել կաղապարի մեջ, կողքերը դափնու տերևներ շարել, ապա ծածկել փայլաթիթեղով։ Կաղապարի մեջ ջուր լցնել և 220° С ջեռոցում եփել 4 ժամ։ Վերջում հեռացնել փայլաթիթեղը և թողնել՝ կարմրի։


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք խոզի բուդ

խոզի բուդ խոզի բուդ 5 կգ

սխտոր սխտոր 15 պճեղ

գազար գազար 1 հատ

մանանեխ մանանեխ 2 ճաշի գդալ

պղպեղի հատիկներ պղպեղի հատիկներ 20 հատ

քրքում քրքում 1 թեյի գդալ

դափնու տերև դափնու տերև

սև պղպեղ սև պղպեղ

աղ աղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 130դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 0 կկալ