Բաղադրատոմս
Տոմատով բրինձ
Պատրաստեք տոմատով բրինձ հետևյալ բաղադրատոմսով
Տոմատով բրինձ Հայկական Ճաշատեսակ է և կարելի է մատուցել Պասի ուտեստներ սեղաններին:

Ինչպես պատրաստել տոմատով բրինձ
Բրինձը լավ լվանալ, մինչև ջուրը թափանցիկ դառնա: Բրինձը մանրացրած սխտորի հետ լցնել կաթսան, վրան լցնել ջուր և տոմատի մածուկը: Խառնել, դնել ուժեղ կրակին, մինչև եռա: Եռալուց հետո կրակն իջեցնել, աղ անել և եփել 20 րոպե, մինչև բրինձը եփվի: Չորացրած ռեհանը փշրել բրնձի վրա, մի քիչ էլ եփել: Մատուցելիս ափսեի վրա դնել հազարի տերևները, վրան լցնել փլավը:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տոմատով բրինձ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է
460դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 66 կկալ