Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել սնկի լցոնով վարդակներ

Սոխը մանր կտրտել, քիչ բուսայուղով տապակել` մինչև սոխը թափանցիկ դառնա, ավելացնել կտրտած սունկը, խառնելով տապակել` մինչև դուրս գցած ջուրը քաշվի: Սունկը համեմել աղ ու սև պղպեղով, կրակից վերցնել: Պանիրը քերել, 2-3 դեղնուց ավելացնել, խառնել: Կլպած կարտոֆիլը 2 մմ հաստության շրջանակների կտրտել: Ափսեի մեջ բուսայուղ լցնել, կարտոֆիլի շերտիկները ձեթոտել: Կեքսի համար նախատեսված կաղապար-բնիկների մեջ կարտոֆիլի 5-8 շրջանակ այնպես դնել, որ դրանք ծաղկեպսակ կազմեն, մի շրջանակ էլ դնել հատակի մասում, կարտոֆիլի թերթիկները համեմել աղ ու կարմիր պղպեղով: Ստացված վարդակների մեջ պանրի 1.5-2 թ.գդալ խառնուրդ դնել, կապարը տեղափոխել 180* ջերմ. Ջեռոցը, թողնել 10-15 րոպե, ապա սնկի զանգված լցնել, կրկին դնել ջեռոցը եփել ևս 15 րոպե, կամ մինչև թերթիկները վարդագունեն: Սամիթը մանր կտրտել, շաղ տալ վարդակների միջին մասում և մատուցել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սնկի լցոնով վարդակներ

կարտոֆիլ կարտոֆիլ 3 հատ

սունկ սունկ 300 գրամ

դեղնուց  դեղնուց 3 հատ

սոխ սոխ 1 գլուխ

ձեթ ձեթ

սամիթ սամիթ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 880դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 270 կկալ