Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել քյալագյոշ

2 բաժակ ջուր եռացնել, ոսպը լցնել, եփել: Մածունը 1 բաժակ ջրով բացել, համեմել աղով և չոր ծիտրոնով: Կավե ամանի մեջ կտրտած լավաշ դնել: Սոխը մանր կտրտել, բուսայուղով տապակել՝ մինչև դեղնի, համեմել աղով, ծիտրոնով, կարմիր պղպեղով, կրակից վերցնել, 1 ճ.գդալ առանձնացնել, մնացած սոխեռածը խառնել ջրքամած ոսպի հետ, աղ անել խառնել, լցնել լավաշի վրա, բացած քամած մածուն ավելացնել, 5 րոպեով դնել նախապես 200* տաքացրած ջեռոցը և անմիջապես մատուցել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք քյալագյոշ

ոսպ ոսպ 1 թեյի բաժակ

սոխ սոխ 1 գլուխ

աղ աղ

կարմիր աղացած պղպեղ կարմիր աղացած պղպեղ

ձեթ ձեթ

ծիտրոն ծիտրոն

քամած մածուն քամած մածուն 200 գրամ

լավաշ լավաշ 1 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 470դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 95 կկալ