Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել պասուց բլինչիկ

Գազով հանքային ջրին մի պտղունց աղ անել, 1 թ.գդ շաքարավազ և 3 ճ. գդալ բուսայուղ ավելացնել, խառնել, ավելացնել ալյուրը, հարել` մինչև գնդերը վերանան: Ամանը ծածկել, 2 ժամով դնել սառնարանը: Չոր տապակի մեջ հնդկաձավարը բովել` մինչև հատիկները սկսեն բացվել: Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, աղ անել, հնդկաձավարը լցնել կաթսայի մեջ, թողնել այն եփվի: Տապակի մեջ կտրտած սոխը բուսայուղով տապակել, ավելացնել ջրքամած հնդկաձավարը, համեմել աղ ու պղպեղով, կրակից վերցնել, թողնել խճողակը սառչի: Տապակը տաքացնել, բուսայուղով քսել, “բլինչիկներ” թխել: Խճողակին կտրտած մաղադանոս ավելացնել, խառնել: “Բլինչիկներին” խճողակ դնել, փաթաթել, տապակել բուսայուղով և մատուցել աջիկայով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք պասուց բլինչիկ

գազավորված ջուր գազավորված ջուր 300 մլ

ձեթ ձեթ 3 ճաշի գդալ

ալյուր ալյուր 100 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի գդալ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

հնդկաձավար հնդկաձավար 1 թեյի բաժակ

սոխ սոխ 1 գլուխ

պահածոյացված սունկ պահածոյացված սունկ 450 գրամ

մաղադանոս մաղադանոս 0,5 փունջ

աջիկա աջիկա 0,5 թեյի բաժակ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1410դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 81 կկալ

Օգտվողների գնահատում. 0 / 5