Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լոլիկի սոուսով մակարոն

Մանր կտրտել գազարը, նեխուրի ցողունները, սոխն ու սխտորը, խոր տապակի մեջ ուժեղ կրակի վրա բանջարեղենը ձիթայուղով 5 րոպե շոգեխաշել, աղ ու թարմ աղացած սև պղպեղ անել, ավելացնել ռեհանն ու 1.5 թ.գդ. օրեգանոն, շոգեխաշել ևս 4-5 րոպե, ապա ավելացնել լոլիկի թանձր հյութն ու կարմիր գինին, խառնել, կրակը թուլացնել և եփել 15 րոպե: Այդ ընթացքում` մակարոնը աղ գցած ջրի մեջ եփել: Սոուսին կծու կետչուպ ավելացնել, լցնել մնացած օրեգանոն, ջրքամած մակարոնը, խառնել: Ուտեստը լցնել մատուցվող խոր ափսեի մեջ, վրան պանիր քերել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լոլիկի սոուսով մակարոն

մակարոն մակարոն 250 գրամ

սոխ սոխ 1 գլուխ

սխտոր սխտոր 4 պճեղ

նեխուր նեխուր 4 ցողուն

գազար գազար 2 հատ

տոմատի հյութ տոմատի հյութ 200 գրամ

կետչուպ կետչուպ 5 ճաշի գդալ

ռեհան ռեհան 0,5 փունջ

օրեգանո օրեգանո 3 թեյի գդալ

կարմիր գինի կարմիր գինի 0,5 սուրճի բաժակ

ձեթ ձեթ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1330դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 102 կկալ