Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լա պինգաչոս

Կարտոֆիլները միջին չափի խորանարդների կտրտել, լցնել աղ արած եռջրի մեջ, միջին կրակով եփել 10 րոպե: Տապակին ձիթայուղի բարակ շերտ քսել, կտրտած սոխը տապակել 4-5 րոպե, ավելացնել մանրացրած սխտորը, տրորած զիրան, տապակել 1 րոպե: Կարտոֆիլը ջրքամել, սոխեռածի հետ աղալ, համեմել աղ ու պղպեղներով, 1 դեղնուց ավելացնել, լավ հարել, 2 ժամով դնել սառնարանը: Մոցառելլա պանիրը քերել: Կարտոֆիլի զանգվածից 2 ճաշի գդալի չափ առանձնացնել, գնդել, մեջը փոս անել, 1 թ.գդալ Մոցառելլա պանիր դնել, գնդի ձևը վերականգնել, ապա` թեթևակի տափակացնել: Տապակի մեջ 1 սմ բուսայուղ լցնել, լապինգաչուսները 2-3 –ական րոպե ամեն կողմից տապակել` մինչև ոսկեգույն կեղև կապեն: Մատուցելիս զարդարել կանաչու տերևներով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լա պինգաչոս

կարտոֆիլ կարտոֆիլ 3 հատ

սոխ սոխ 1 գլուխ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

դեղնուց  դեղնուց 1 հատ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

յուղ յուղ 1 թեյի գդալ

ձեթ ձեթ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 360դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 163 կկալ