Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել իմամ բայալդի

Սմբուկները կիսել, կտրտած մասին սուր դանակով ցանցի նման խոր կտրվածքներ անել, որ սմբուկները մնան ամբողջական, կտրած մասով խոշոր աղի մեջ մտցնել, 30 րոպեով դնել մի կողմ: Լոլիկները կլպել, կտրտել, պղպեղն ու ծիծակը նույնպես մանրացնել: Սմբուկները անձեռոցիկով չորացնել, կտրտած մասին ձիթայուղ քսել, միայն այդ կողմից մոտ 5 րոպե տապակել, տեղափոխել անձեռոցիկի վրա: Սոխը մանր կտրտել, ձիթայուղով թեթևակի տապակել, ավելացնել կտրտած պղպեղները, տապակել 3-4 րոպե: Սմբուկների միջուկը գդալով հանել, մանրացնել, լցնել սոխեռածի վրա, տապակել 3 րոպե: Զիրան խոշոր աղի հետ տրորել, լցնել տապակի մեջ, ավելացնել ճզմած և մանրացրած սխտորը, չոր նանան, 1 րոպեից լցնել լոլիկի կտորները, համեմել աղ ու պղպեղներով, լցնել մանրացրած ընկույզը, խառնել, կրակն անջատել, ավելացնել մանր կտրտած մաղադանոսը, խառնել: Սմբուկի կեսերը լցոնել այս զանգվածով, վրան ձիթայուղ ցողել և 180* ջերմությամբ ջեռոցում եփել 25 րոպե: Մատուցել սառը:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք իմամ բայալդի

սմբուկ սմբուկ 2 հատ

լոլիկ լոլիկ 4 հատ

պղպեղ պղպեղ 1 հատ

կծու պղպեղ կծու պղպեղ 1 հատ

սոխ սոխ 2 գլուխ

սխտոր սխտոր 3 պճեղ

ընկույզ ընկույզ 3 ճաշի գդալ

ձեթ ձեթ

մաղադանոս մաղադանոս 1 փունջ

նանա նանա 0.5 թեյի գդալ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1070դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 183 կկալ