Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել հնդկահավը խնձորով եվ սալորաչիրով


Հնդկահավը լվանալ, աղ անել և համեմել։ Խնձորի միջուկը հեռացնել, բաժանել 4 մասի։ Սալորաչիրը թրջել, ավելացնել խնձորին և այդ խառնուրդով լցոնել հնդկահավի փորը։ Թռչնի միսը կարագապատել, ամբողջությամբ ծածկել փայլաթիթեղով և տեղափոխել կաղապարի մեջ։ Եփել ջեռոցում՚ ժամանակ առ ժամանակ վրան լցնելով առաջացած հեղուկը։ Համոզված լինելու համար, որ ուտեստը պատրաստ է, հարկավոր է մսոտ մասը դանակով ծակել։ Եթե առաջացած հեղուկը պարզ է՝ եփել է։ Ստուգելուց հետո պետք է հեռացնել փայլաթիթեղը և կրկին դնել ջեռոցը, որ կարմրի։ Մատուցելիս ձևավորել մրգերով։
 


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք հնդկահավը խնձորով եվ սալորաչիրով

հնդկահավ հնդկահավ 3 կգ

ճարպ ճարպ 100 գրամ

խնձոր խնձոր 4 հատ

սալորի չիր սալորի չիր 200 գրամ

կարագ կարագ 50 գրամ

աղ աղ

խառը կանաչի խառը կանաչի

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 8310դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 261 կկալ