Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել բրինձը պարսկական ձեվով

Չկպչող կաթսայի մեջ լցնել կարագը, տապակել միսը, այնուհետև ավելացնել սոխը, աղն ու պղպեղը, եփել: Ավելացնել տոմատի մածուկը և արգանակը, սպասել մինչև եռա, հետո լցնել երկարությամբ կտրտած կանաչ լոբին և եփել 15 ր.: Այնուհետև լցնել բրինձը և ծածկել կափարիչը: Միջին կրակի վրա եփել 10-15 ր.: Անջատելուց հետո ամբողջը դատարկել մեկ այլ չկպչող կաթսայի մեջ, ծածկել հաստ անձեռոցիկով կամ սրբիչով, ամուր փակել կափարիչով: Մանր կրակի վրա եփել մոտ 30 ր.:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք բրինձը պարսկական ձեվով

հորթի միս հորթի միս 0.5 կգ

սոխ սոխ 1 գլուխ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ

կանաչ լոբի կանաչ լոբի 0.5 կգ

բրինձ բրինձ 200 գրամ

կարագ կարագ 150 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 600դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 54 կկալ