Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել խնձորով սամբուկ

Ժելատինի վրա 150մլ եռացրած սառը ջուր լցնել ու թողնել այնքան, ինչքան նշված է տուփի վրա: Խնձորները մաքրել, 2 մասի բաժանել, հանել միջուկը: Շարել տապակի մեջ, որի վրա նախօրոք փայլաթիթեղ է դրված: Փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ: Դնել ջեռոցը, եփել 200 աստիճանում այնքան, մինչ խնձորները փափկեն: Ժելատինը եռման հասցնել, բայց չեռացնել, հովացնել: Մաղով անցկացնել: Խնձորի խյուսի մեջ շաքարավազ լցնել, 2-3 րոպե հարել: Հետո ավելացնել սպիտակուցը, հարել այնքան, մինչ 2-3 անգամ ծավալը մեծանա: Հետո ավելացնել ժելատին, հարել 5-7 րոպե: Հետո զանգվածը լցնել կաղապարների մեջ, 3-4 ժամով դնել սառնարան:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք խնձորով սամբուկ

խնձոր խնձոր 1 կգ

շաքարավազ շաքարավազ 150 գրամ

սպիտակուց սպիտակուց 4 հատ

ժելատին ժելատին 10 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 880դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 317 կկալ