Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել խնձորներ, եփած շտրեյզելով

Պատրաստում ենք շտրեյզելը: Խառնել շաքարավազն ու ալյուրը, ավելացնել կարագ, ձեռքերով խառնել, ավելացնել դարչին, խառնել: Կաղապարների հատակին խնձորներ դնել: Խնձորների վրա շտրեյզել լցնել: Դնել մինչ 180 աստիճան տաքացած ջեռոցը, եփել մինչ ոսկեգույն դառնան: Պատրաստի աղանդերի վրա նուշ լցնել կամ այլ աղացած ընդեղեն: Մատուցել կարելի է և՛ տաք, և՛ սառը:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք խնձորներ, եփած շտրեյզելով

խնձոր խնձոր 500 գրամ

կիտրոնի հյութ կիտրոնի հյութ

դարչին դարչին

նուշ նուշ

շաքարավազ շաքարավազ 100 գրամ

ալյուր ալյուր 150 գրամ

կարագ կարագ 100 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 640դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 67 կկալ