Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ելակով սաբլե ֆրանսիական

Ձուն շաքարի հետ հարել, ավելացնել կարագ, փխրեցուցիչ, իսկ ալյուրը` մաս-մաս: Խմոր հունցել: Խմորի մեջ կարելի է մի գդալ թթվասեր կամ յոգուրտ լցնել: Ավելացնել ընկույզը: Կարելի է մի պտղունց աղ անել: Խմորը հունցել: Խմորը շատ բարակ բացել: Բաժակի եզրով շրջանակներ կտրել: Շրջանակները շարել յուղաթղթի վրա, թխել 10 րոպե 170°С տաքացված ջեռոցում: Բեզեի համար նախատեսված շաքարավազը լցնել սոտեյնիկի մեջ, 50 մլ ջուր ավելացնել և օշարակ եփել: Սպիտակուցը հարել, երբ դառնա անշարժ փրփուր, քիչ-քիչ ավելացնել օշարակը: Ելակները շարել թխվածքաբլիթների վրա: Վրան ներարկիչի օգնությամբ տեղադրել սպիտակուցը: Դնել գրիլի ցանցի տակ և թխել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ելակով սաբլե ֆրանսիական

ալյուր ալյուր 200 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 60 գրամ

կարագ կարագ 60 գրամ

փխրեցուցիչ փխրեցուցիչ 5 գրամ

ձու ձու 1 հատ

ընկույզ ընկույզ 50 գրամ

ելակ ելակ 150 գրամ

սպիտակուց սպիտակուց 2 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 150 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 830դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 240 կկալ