Աղանդեր

Սեղանի վերջնական ուտեստ՝ նախատեսված լավ համային զգացումների համար, ընթրիքի վերջում մատուցվող: Դրանք հիմնականում քաղցր աղանդերներ են: Ընթրիքից հետո քաղցրեղեն ուտելու սովորույթը լայն տարածում է գտել 19-րդ դարի Եվրոպայում, երբ շաքարավազի արտադրությունը մեծացավ: Մինչ այդ աղանդեր ճաշակել կարող էին իրենց թույլ տալ միայն հարուստները: Սովորական մարդկանց մոտ աղանդերներ մատուցվում էին միայն տոներին՝ այստեղ էլ աղանդերը որքան հնարավոր է գեղեցիկ զարդարելու սովուրությունն է առաջացել: Այդ սովորությունը մինչ հիմա էլ պահպանվում է չնայած մեր սեղաններին միշտ էլ առկա է քաղցրավենիք:
Շտրուդել
Շտրուդել
3.9
Աղանդեր: Տոնական, Ծննդյան, Ամենօրյա,
Սֆուֆ
Սֆուֆ
4.2
Աղանդեր: Տոնական, Ծննդյան, Ամենօրյա,
Իրիս
Իրիս
3.9
Աղանդեր: Ամենօրյա,

Էջ 1, 4-ից