Աղանդեր
Սեղանի վերջնական ուտեստ՝ նախատեսված լավ համային զգացումների համար, ընթրիքի վերջում մատուցվող: Դրանք հիմնականում քաղցր աղանդերներ են: Ընթրիքից հետո քաղցրեղեն ուտելու սովորույթը լայն տարածում է գտել 19-րդ դարի Եվրոպայում, երբ շաքարավազի արտադրությունը մեծացավ: Մինչ այդ աղանդեր ճաշակել կարող էին իրենց թույլ տալ միայն հարուստները: Սովորական մարդկանց մոտ աղանդերներ մատուցվում էին միայն տոներին՝ այստեղ էլ աղանդերը որքան հնարավոր է գեղեցիկ զարդարելու սովուրությունն է առաջացել: Այդ սովորությունը մինչ հիմա էլ պահպանվում է չնայած մեր սեղաններին միշտ էլ առկա է քաղցրավենիք:
Բանանով սուֆլե

4.9
Կրեպ սյուզետ

3.1
Շտրուդել

3.9
Սֆուֆ

4.2
Սումսումիյե

3.5
Ելակով աղանդեր

5.0
Մրգային աղանդեր

4.4
Դեղձի կրամբլ

4.7
Իրիս

3.9
Կրեմ դիմլոմատ

5.0
Էջ 1, 4-ից