Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լցոնած պղպեղ

Սոխը կտրատել: Գազարը մանր քերիչով քերել: Սոխի կեսը տապակել բուսական յուղով: Ավելացնել գազարի կեսը, տապակել: Խառնել խճողակն ու բրինձը: Ավելացնել տապակած գազարն ու սոխը, աղ, պղպեղ անել, լավ խառնել: Պղպեղի վերին մասը կտրել, սերմերը հեռացնել: Պղպեղի մեջ լցոն դնել: Խառնել թթվասերը ու տոմատի մածուկը: Կաթսայի մեջ խառնել սոխ, գազար: Ավելացնել թթվասերային- տոմատային սոուս, խառնել: Շարել պղպեղները: Լցնել ջուր, որպեսզի այն պղպեղների կեսին հասնի: Շոգեխաշել միջին կրակի վրա, փակ կափարիչով, 40 րոպե: Մատուցել թթվասերով կամ սուոսով, որի մեջ պղպեղները եփվել են:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լցոնած պղպեղ

պղպեղ պղպեղ 8 հատ

տավարի միս տավարի միս 400 գրամ

բրինձ բրինձ 200 գրամ

սերուցք սերուցք 150 գրամ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 150 գրամ

գազար գազար 200 գրամ

սոխ սոխ 200 գրամ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

ձեթ ձեթ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1810դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 145 կկալ