Պատրաստեք զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով հետևյալ բաղադրատոմսով
Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Սուրբ Զատկի արարողակարգը, սակայն, կմեկնարկի այսօր երեկոյան: Եկեղեցիներում կմատուցվի պատարագ, և տեղի կունենա ճրագալույցի արարողություն: Պատարագի մասնակիցները պետք է եկեղեցուց ճրագ տուն տանեն, որը, ըստ ավանդության, տունը լույսով և ջերմությամբ է լցնում: Այնպես որ տոնական սեղանի պատրաստությունները արդեն սկսեք: Զատկի սեղանի զարդը, ներկված հավկիթից հետո, իհարկե, տոնական փլավն է: