MyKitchen.am

What to cook with these ingredients

Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել զատիկի կեքս

Խմորիչը լցնել 2-3 ճ.գդ. տաք ջրի մեջ: Ավելացնել 100 գ ալյուր, խմոր հունցել: Գունդ անել, վրան խաչաձև կտրվածք անել: Դնել ամանի մեջ, մի բաժակ տաք ջուր լցնել ամանի մեջ, փակել վրան և 1 ժամ թողնել տաք տեղ: Մնացած ալյուրը մաղել, աղ ցանել վրան:  Ավելացնել շաքարավազ, կիտրոնի քերած կեղև, 4 ձու և փափկած կարագ: Թթխմորը դնել ափսեի մեջ, լցնել կաթը: Լավ հունցել այս ամենը: Խմորի վրա ալյուր ցանել, ծածկել, թողնել տաք տեղ ևս մեկ ժամ: Չրի հատիկները կտրատել, լցնել բարձրացած խմորի մեջ: Խառել այնպես, որ չրերը համաչափ բաշխվեն խմորի մեջ:  Թողնել ևս մեկ ժամ: Տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել: Խմորը լցնել, թողնել մնա 15 րոպե: Վրան հարած ձու քսել: Շարել մաքրած նուշը: Ջեռոցը 200 աստիճան տաքացնել, թխել 40 րոպե: Հետո իջեցնել ջերմաստիճանը մինչև 170 և թխել 30 րոպե: Եթե մակերեսն սկսի վառվել, փայլաթիթեղով ծածկել:


Այստեղ կարող է լինել Ձեր գովազդը


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք զատիկի կեքս

ալյուր ալյուր 550 գրամ

խմորիչ խմորիչ 10 գրամ

աղ աղ 1 պտղունց

շաքարավազ շաքարավազ 170 գրամ

չիր չիր 150 գրամ

նուշ նուշ 50 գրամ

կիտրոն կիտրոն 1 հատ

Բաղադրատոմսի ընդհանուր արժեքը կազմում է 2476դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 604 կկալ

mykitchen.am կայքի հեղինակ և ադմինիստրատոր