Պատրաստեք զատիկի կեքս հետևյալ բաղադրատոմսով
ԶԱՏԻԿԻ ԿԵՔՍ Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
ԶԱՏԻԿԻ ԿԵՔՍ Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Խմորիչը լցնել 2-3 ճ.գդ. տաք ջրի մեջ: Ավելացնել 100 գ ալյուր, խմոր հունցել: Գունդ անել, վրան խաչաձև կտրվածք անել: Դնել ամանի մեջ, մի բաժակ տաք ջուր լցնել ամանի մեջ, փակել վրան և 1 ժամ թողնել տաք տեղ: Մնացած ալյուրը մաղել, աղ ցանել վրան: Ավելացնել շաքարավազ, կիտրոնի քերած կեղև, 4 ձու և փափկած կարագ: Թթխմորը դնել ափսեի մեջ, լցնել կաթը: Լավ հունցել այս ամենը: Խմորի վրա ալյուր ցանել, ծածկել, թողնել տաք տեղ ևս մեկ ժամ: Չրի հատիկները կտրատել, լցնել բարձրացած խմորի մեջ: Խառել այնպես, որ չրերը համաչափ բաշխվեն խմորի մեջ: Թողնել ևս մեկ ժամ: Տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել: Խմորը լցնել, թողնել մնա 15 րոպե: Վրան հարած ձու քսել: Շարել մաքրած նուշը: Ջեռոցը 200 աստիճան տաքացնել, թխել 40 րոպե: Հետո իջեցնել ջերմաստիճանը մինչև 170 և թխել 30 րոպե: Եթե մակերեսն սկսի վառվել, փայլաթիթեղով ծածկել:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info