Պատրաստեք մոսկովյան պելմենիներ հետևյալ բաղադրատոմսով
ՄՈՍԿՈՎՅԱՆ ՊԵԼՄԵՆԻՆԵՐ շատ համեղ Խմորով ուտեստ է:
ՄՈՍԿՈՎՅԱՆ ՊԵԼՄԵՆԻՆԵՐ շատ համեղ Խմորով ուտեստ է:
Ալյուրը մաղել, վրան փոս անել, փոսի մեջ կոտրել ձուն, գոլ ջուր, որին մի քիչ աղ է խառնված, և պինդ խմոր հունցել: Խոնավ սրբիչի մեջ փաթաթել խմորի գունդը և թողնել մնա 30–40 րոպե: Միջուկի մսից թաղանթներն ու ջլերն առանձնացնել, կտրատել: Մին ու սոխը երկու անգամ աղալ: Ավելացնել աղ, շաքարավազ, պղպեղ, մի քիչ ջուր կամ կաթ լցնել, լավ խառնել: Խմորը մասերի բաժանել, երշիկի ձև տալ, կտրատել: Ամեն կտորը բարակ բացել: Խմորի մեջտեղում դնել մի գդալ միջուկ, խմորի եզերերն ամրացնել, փակել: Խմորին կիսալուսնի ձև տալ կամ ծայրերը միացնել, կլորացնել. երկուս էլ թույլատրելի է: Կարելի է սառեցնել և պահել: Եփել աղաջրում, մինչև ջրի երես լողան պելմենիները: Ջրից հանել, մատուցել կարագով կամ թթվասերով:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info