Պատրաստեք բանջարեղենով լազանիա հետևյալ բաղադրատոմսով
Բանջարեղենով լազանիա շատ համեղ Խմորով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Բանջարեղենով լազանիա շատ համեղ Խմորով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Սմբուկները լվանալ, խորանարդաձև կտրատել: Աղ ցանել վրան, լցնել խորը ամանի մեջ: Թողնել կես ժամ, ապա լվանալ սառը ջրով, չորացնել: Սոխը կտրատել, դդմիկը` նույնպես: Կարմիր պղպեղի սերմերը հեռացնել, կտրատել: Նեխուրը մանրացնել, լոլիկը կտրատել խորանարդաձև: Թավայի մեջ բուսայուղ տաքացնել, նախ տապակել սոխը: Ավելացնել դդմիկն ու սմբուկը: Մոտ յոթ րոպե տապակելուց հետո ավելացնել նեխուրը, պղպեղը, լոլիկը: Տապակել տասը րոպե: Առանձին ամանի մեջ պատրաստել սոուսը, որը կոչվում է «Բեշամել»: Կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը, զգուշորեն, անընդհատ խառնելով ավելացնել ալյուրը: Աստիճանաբար ավելացնել կաթը: Եռացնել, եփել այնքան, որ ստանա թթվասերի թանձրություն: Անընդհատ խառնել, որ գնդիկներ չմնան, վերջում աղ անել, լցնել մանրացված սխտորը: Լցնել քերած մշկընկույզ: Վերցնել տապակը, յուղել, շարել լազանյայի շերտերը: Կարելի է նախապես եփել աղաջրում, այսպես ավելի փափուկ կստացվի: Խմորի վրա դնել բանջարեղենը, լցնել սոուսից, նորից մի շերտ խմոր շարել: Խմորի վրա կրկին դնել բանջարեղեն, լցնել սոուս և այսպես շարունակ: Վերին շերտը խմոր է, վրան` սոուս: Դնել 20 րոպե ջեռոցի մեջ: Հանել, վրան լցնել քերած պանիր, նորից դնել ջեռոցը մոտ կես ժամով: Հանել, կտրատել, մատուցել:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info