MyKitchen.am

Փնտրել բաղադրատոմսեր նշված բաղադրիչներով

ավելացնել այլ բաղադրիչ
{source123}setQuery("SELECT * FROM `#__ing` WHERE id IN($val)"); $list = $db->loadObjectList(); foreach ($list AS $comp) { $name = JText::_( 'COM_CCK_'. str_replace( ' ', '_', trim( $comp->name) ) ) ; $form=''; $form.='[[div class="ing_list1 ui-widget-content" style="text-align: left; width: 48px;"]][[h4 class="ing_list "]]'; $form.='[[img src="/%s" width="40" height="35" style="display: inline-block; height: 36px;"]]'; $form.='[[span class="hdname"]]%s[[/span]]'; $form.='[[input type="hidden" name="add_ingrident[]" value="%s"]][[/h4]][[a href="#del" title="Recycle this image" class="close ui-icon ui-icon-close"]][[/a]][[/div]]'; printf($form,$comp->img,$name,$comp->id ); } ?>{/source123}
Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել բալյաշ. ղազախական խոհանոց

Ջուրը գոլացնել 30-40 աստիճան և ավելացնել շաքարավազն ու խմորչը: Թողնել 15 րոպե: Ավելացնել աղը, խառնել: Ալյուրն ավելացնել, լավ խառնել, ընթացքում ավելացնել 4 ճ.գդ. բուսայուղ: Հետևել, որ գնդիկներ չմնան: Ծածկել մաքուր սրբիչով և թողնել 20-25 րոպե, մինչև սկսի հեշտ պոկվել կաթսայից: Հետո թողնել 30-40 րոպե, նորից տրորել: Բելյաշի խմորն ավելի փափուկ է, քան սովարական կարկանդակինը, բայց այն պիտի ձևը պահի, չտարածվի: Միջուկի միսը աղալ կամ մանրացնել, սոխի հետ երկու անգամ մսաղացով անցկացնել, աղ, պղպեղ, կես բաժակ ջուր ավելացնել, լավ խառնել: Խմորը դնել սեղանին: Կարելի է մի քիչ բուսայուղ քսել: Սակայն լավ ստացված խմորը չպիտի կպչի ձեռքերին նույնիսկ առանց բուսայուղի: Ալյուր ցանել պետք չէ, քանի որ այն ձեթի մեջ կայրվի և կփոխի կարկանդակի համը և գույնը: Խմորը 20 կամ ավելի, մասերի բաժանել, ըստ նախասիրության: Միսը բաժանել նույնքան մասերի, որքն խմորը: Ամեն խմորի գունդ բացել 5-7 միլիմետր հաստությամբ: Մեջտեղում դնել միջուկ, ծայրերը լավ փակել, բերել դեպի կենտրոն և ձեռքով սեղմել: Պետք է ստացվի 1,5 – 2 սմ հաստությամբ կլոր կարկանդակ: «Կարը» դեպի ներքև տապակել առատ ձեթի մեջ, ոսկեգունելուց հետո շուռ տալ: Բելյաշները դնել քամիչի վրա, գուցե մի քիչ հում թվան, բայց դա միջուկի ջրիկ լինելուց է: Ստուգել, արդյոք միջուկը եփվել է:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք բալյաշ. ղազախական խոհանոց

ալյուր ալյուր 1 kg

խմորիչ խմորիչ 10 gram

աղ աղ 1 teyi_gdal

շաքարավազ շաքարավազ 1 chashi_gdal

ջուր ջուր 600 ml

ձեթ ձեթ 1.5 liters

ոչխարի միս ոչխարի միս 700 gram

սոխ սոխ 4 glux

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 3700դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 453 կկալ

mykitchen.am կայքի հեղինակ և ադմինիստրատոր