Պատրաստեք այրվող կարկանդակ հետևյալ բաղադրատոմսով
ԱՅՐՎՈՂ ԿԱՐԿԱՆԴԱԿ Հայկական Խմորով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:
ԱՅՐՎՈՂ ԿԱՐԿԱՆԴԱԿ Հայկական Խմորով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:
Խմորիչը խառնել շաքարավազի հետ, մի քիչ թողնել: Մեծ ամանի մեջ խառնել ալյուրը, աղը, բուսայուղը, 300 մլ գոլ ջուր և խմորիչը: Խմորը հունցել, ալյուր ցանել վրան: Սրբիչով ծածկել, 45 րոպե թողնել տաք տեղում: Կրեմի համար խառնել սերուցքը, թթվասերը, աղով և պղպեղով համեմել: Սոխը կիսել, բարակ շերտատել: Ճարպը բարակ ձողիկներով կտրատել: Տապակը ծածկել յուղաթղթով, խմորը բաժանել 4 մասի, մի մասը կլոր բացել և թողնել մնա 20 րոպե: Մնացած խմորը պահել: Սոխն ու ապուխտը բաժանել չորս մասի: Կրեմի 1/4 մասը քսել բացած խմորին, վրան տարածել սոխն ու ճարպը: Տապակը դնել 250 աստիճանի ջեռոցը, թխել 8-10 րոպե: Մնացած 3 շերտերը նույն ձևով թխել: Որքան բարակ է բացվում խմորը, այնքան համեղ է ստացվում կարկանդակը:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info