Պատրաստեք չամիչով բուլկի հետևյալ բաղադրատոմսով
Չամիչով բուլկի շատ համեղ Թխվածքաբլիթ է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Չամիչով բուլկի շատ համեղ Թխվածքաբլիթ է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
150 գ կաթը գոլացնել: Կաթին խառնել 20 գ խմորիչ, 1 թեյի գդալ շաքարավազ, 2 թեյի գդալ ալյուր: Ստացված խառնուրդը 20 րոպե թողնել տաք տեղում: Մնացած ալյուրը մաղել, այդպես խմորը ավելի լավ է բարձրանում: Մաղած ալյուրը լցնել խորը ամանի մեջ, վրան փոս անել, լցնել խմորիչը: Ավելացնել 100 գ շաքարավազ, մեկ ձու և կիտրոնի քերած կեղևը: Հարիչով խառնել, մի փոքր աղ ցանել: Խմորը ձեռքով հունցել: Լավ խառնելուց հետո խմորի մեջ 120 գ առանց կորիզի չամիչ խառնել, 50 գ կարագ և նորից հունցել: Սեղանին ալյուր ցանել և այնքան հունցել, մինչև ստացվի միատարր և առաձիգ խմոր: Խմորը բացել և բլիթի ձև տալ: Խմորը թողնել 1 ժամ, ծածկելով անձեռոցիկով: Բլիթը 16 մասի բաժանել, ձևավորել բուլկիներ, շարել յուղած տապակի վրա: Թողնել ևս 20 րոպե ծածկված վիճակում: Ձու հարել, քսել բուլկիների վրա: Բուլկիներին ցանել շաքարավազ և քսան րոպեով դնել ջեռոցի մեջ: Երբ բուլկիները ոսկեգույն կեղև ստանան, բուլկիները պատրաստ են: Հանել ջեռոցից, թողնել հովանան, մատուցել թեյի, սուրճի կամ կաթի հետ:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info