Պատրաստեք տորթ «ոզնի» հետևյալ բաղադրատոմսով
Տորթ «Ոզնի» շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:
Տորթ «Ոզնի» շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:
Ձուն հարել, ավելացնել շաքարավազը: Աստիճանաբար, մաղով անցկացնելով` ավելացնել ալյուրը և զգուշորեն խառնել: Խմորը լցնել յուղած տապակի մեջ և թխել: Խմորը սառեցնել և թողնել 8-12 ժամ մնա: Փափկած կարագը հարել: Աստիճանաբար ավելացնել խտացրած կաթը: Դանդաղ ավելացնել նաև կակաոն` անցկացնելով մաղով: Հարել, մինչև ստացվի միատարր զանգված: Կրեմի մեկ երրորդը պահել խմորի համար, մնացածը` զարդարելու: Խմորն անցկացնել խոշոր քերիչով: Մեծ խորը թասի մեջ լցնել 1-3 ճաշի գդալ բալի մուրաբա իր հատիկներով, մանրացրած ընկույզի միջուկ, 1 ճաշի գդալ կոնյակ, կրեմի 1/3 մասը, աստիճամաբար վրան ցանել քերած խմորը, ձեռքով լավ խառնել: Աստիճանաբար ավելացնել այնքան խտացրած կաթ, որ խմորը կպչուն դառնա և կարելի լինի ծեփել, մոտ 1/3-1/2 տուփ խտացրած կաթ: Զանգվածը դնել ափսեի վրա, ձեռքով խմորին ոզնու ձև տալ: Պատրաստել գլազուրը. կարագը, թթվասերը, շաքարավազը, կակաոն լցնել կաթսայիկի մեջ, խառնել: Կրակի վրա պահել այնքան, որ շաքարը հալվի, անընդհատ խառնել, չեռացնել: Գլազուրը վրձինով քսել ոզնու «դնչիկին»: Կարելի է նաև կրեմի օգնությամբ ձևավորել «դունչը»: Կրեմով ստանալ ոզնու փշերը, աչքերը կարելի է ձևավորել շոկոլադե կոնֆետներով, կարելի է զարդարել նաև մուրաբայի հատիկներով, մրգերով ըստ ցանկության:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info