Պատրաստեք մեղրով տորթ հետևյալ բաղադրատոմսով
Մեղրով տորթ շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:
Մեղրով տորթ շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:
Ձուն խառնել շաքարավազի ու աղի հետ, մի քիչ հարել: Ավելացնել սերուցքային կարագ, մեղր ու սոդա: Դնել գազի վրա ջրաբաղնիքում ու անընդհատ խառնել, մինչև զանգվածը դառնա փրփրանման ու 2 անգամ ավելանա: Վերցնել կրակից, ավելացնել մաղած ալյուրը: Խմորը դառնում է փափուկ ու կպչուն: Խմորով տարրան ծածկել սննդային թաղանթով թողնել հովանա սենյակային ջերմաստիճանում: Խմորը բաժանել 5-6 մասի՝ կախված բլիթների պարագծից: Հարթ տախտակի վրա ալյուր լցնել, խմորը գրտնակել 5մմ հաստությամբ: Խմորի շերտը փաթաթել գրտնակի վրա ու դնել տապակի մեջ: Թխել 3-5 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանում: Ուշադիր եղեք, քանի որ շերտերը կարող են վառվել: Հանել ջեռոցից ու ափսեի օգնությամբ դանակով շրջանակ կտրել: Բլիթը մի կողմ դնել: Նույն կերպ թխել ու կտրել մնացած բլիթները: Ավելցուկները մանրացնել բլենդերով: Պատրաստում ենք կրեմը.թթվասերը հարել եփած խտացրած կաթով, մինչ միատարր զանգված դառնա: Ափսեի վրա դնել բլիթը՝ պատած թթվասերային կրեմով: Լցնել փշրունք ու թողնել ներծծվի 5-6 ժամ: Ցանկության դեպքում կարելի է զարդարել շոկոլադով ու մաստիկայից մեղուներով:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info