Պատրաստեք տորթ «դեղնամազիկ» հետևյալ բաղադրատոմսով
Տորթ «Դեղնամազիկ» շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:
Տորթ «Դեղնամազիկ» շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:
Սառը թթվասերին ավելացնել մեկ բաժակ շաքարավազ և հարել: Շատ կարևոր է, որ թթվասերը յուղոտ լինի, կրեմն այդ դեպքում թանձր է ստացվում: Խմորի համար վերացնել 1 բաժակ շաքարավազ, բուսայուղ, ձուն, մեղր և սոդա, խառնել: Խմորը դնել գոլորշու վրա: Եփել 15-20 րոպե, անընդհատ խառնել, մինչև այն շատանա մոտ տասն անգամ: Զանգվածին ավելացնել 4 բաժակ ալյուրը, հունցել, բաժանել 9-12 մասի: Գնդեր անել: Ամեն գունդը մտցնել ալյուրի մեջ, բարակ բացել, կլոր կտրել: Խմորը հեշտ է բացվում, երբ դեռ տաք է: Եզրերի ավելցուկը նույնպես պետք է թխել, փշրել զարդարելու համար: Խմորի շերտերը թխել 200 աստիճանում: Որպեսզի խմորները շուտ չչորանան, ջեռոցի մեջ դնել ջրով տարա: Հերթով թխված շերտերին քսել թթվասերով կրեմից: Երբ բոլոր շերտերը դրվեն, մնացած կրեմը քսել վրան, ցանել խմորի փշուրները: Դնել ողջ գիշեր սառնարանի մեջ:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info