Պատրաստեք արբած բալ հետևյալ բաղադրատոմսով
Արբած բալ շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Արբած բալ շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Յուղաթղթի վրա նշել 2-3 շերտ իրարից հեռու, որտեղ պիտի հավաքվի տորթը: Դնել տապակի վրա, յուղել, ալյուր ցանել: Տաքացնել ջեռոցը 180 աստիճան: Ալյուրը մաղել, խառնել օսլայի (крахмал) հետ: Սպիտակուցը դեղնուցից առանձնացնել: Դեղնուցը աղի հետ հարել, ավելացնել 1/2 բաժ. շաքարավազ, հարել մինչև սպիտակի: Լցնել վանիլը: Սպիտակուցները հարել, դառնա պինդ փրփուր: Աստիճանաբար լցնել մնացած շաքարավազը: Հարել, մինչև հարիչի հետքը մնա վրան: Դեղնուցի վրա լցնել սպիտակուցի 1/3-ը, խառնել, ավելացնել ալյուրը, զգույշ խառնել: Խմորի մի մասը լցնել հատուկ տոպրակ ներարկիչի մեջ: Տապակի վրա 2-3 շարք «գծեր» անել: Արանքում թողնել 1 սմ, որ ձողիկներ ստացվեն: Լցնել մնացած խմորը տապակի մեջ: Զգույշ հարթեցնել: Մեջտեղում խմորն ավելի բարակ պիտի լինի, քան եզրերին: Տապակը դնել 200-180 աստիճան: Ձողիկները թխել 10-15 րոպե: Իսկ ամբողջական շերտը թխել 45-50 րոպե: Թողնել սառչեն: Պահածոյացված բալը նախապես պատրաստել, հյութը քամել: Վրան լցնել լիկյոր կամ կոնյակ: Լցնել փակ ամանի մեջ: Կրեմի համար ժելատինը լցնել բաժակի մեջ, կաթ լցնել, խառնել: Պատրաստել ըստ տուփի վրա գրված ձևի և սառեցնել: Սառեցրած սերուցքը շաքարի հետ: Ավելացնել կաթնաշոռային պանիրը և յոգուրտը, հարել, մինչև հարթ կրեմ ստացվի: Կրեմը երկու մաս անել: Կեսին կակաո խառնել, նուշի էքստրակտ և խառնել: Ժելատինի կեսը լցնել մուգ կրեմի մեջ: Կեսը լցնել սպիտակ կրեմի մեջ: Գլազուրի համար մանր կտորների վերածել շոկոլադը, դնել հրակայուն ամանի մեջ, լցնել սերուցքը, տաքացնել, խառնել: Բիսկվիթը երկու մասի բաժանել: Վրան լցնել բալի հյութից: Ձողիկների ներքևի մասի վրա բալի լիկյոր լցնել: Խմորը դնել կաղապարի մեջ, քսել կակաո-կրեմի կեսը, վրան բալեր շարել: Վրան քսել մուգ կրեմը: Եզրերին շարել թխված ձողիկները, որոնք տորթը կարծես կշրջապատեն: Վրան դնել երկրորդ շերտը, վրան քսել սպիտակ կրեմը: Այնպես անել, որ այն լցվի տորթի և կաղապարի արանքը: Հարթեցնել մակերեսը, վրան զարդարել սպիտակ կրեմով: Տորթը դնել սառնարանը, Հետո հանել և վրան տաք գլազուր լցնել:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info