Պատրաստեք խոզի միս ջեռոցում հետևյալ բաղադրատոմսով
Խոզի միս ջեռոցում շատ համեղ Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:
Խոզի միս ջեռոցում շատ համեղ Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:
Սև հատիկ պղպեղը, չոր կարմիր պղպեղը, համեմի սերմը թեթևակի մանրացնել, խառնել ուրցի և խոշոր աղի հետ: Սխտորի պճեղները երկարուկ կտրտել, թավալել համեմունքի մեջ: Խոզի յուղի շերտի մեջ ոչ խոր կտրվածքներ անել այնպես, որ դրանք հազիվ հասնեն մսին: Մսակտորի հակառակ կողմից դանակով խոր ճեղքեր անել, ամեն ճեղքի մեջ սխտորի համեմված կտոր դնել, մսակտորին գլանի ձև տալ, բամբակե թելով կապկպել, որպեսզի, եփվելու ընթացքում, այն պահպանի ձևը: Թասի մեջ խառնել մանանեխը, մայոնեզը, այս զանգվածը քսել մսակտորին, ապա մսակտորը թավալել համեմունքի մեջ, փաթաթել ալյումինաթղթի կրկնակի շերտի մեջ: Մարինացնել 2-3 ժամ, ապա հենց նույն փաթեթով դնել 180* ջերմությամբ ջեռոցը` 40-45 րոպե: