Պատրաստեք շերտավոր խմորով ջեռեփուկ հետևյալ բաղադրատոմսով
ՇԵՐՏԱՎՈՐ ԽՄՈՐՈՎ ՋԵՌԵՓՈՒԿ Հայկական Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
ՇԵՐՏԱՎՈՐ ԽՄՈՐՈՎ ՋԵՌԵՓՈՒԿ Հայկական Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ոչխարի աղացած միսը թեթևակի տապակել, կափարիչը դնել շոգեխաշել, ապա ձիթայուղ ավելացնել շարունակել տապակել: Համեմել ուրցով, ծիտրոնով, պղպեղներով ու աղով, խառնել: Կրակից վերցնել թողնել սառչի: Մեկ այլ տապակի մեջ ձիթայուղ լցնել, կտրտած սոխը տապակել, ավելացնել կտրտած երշիկը միասին քիչ տապակել, այնուհետև ավելացնել կտրտած պղպեղները, քիչ տապակելուց հետո ավելացնել շերտատած սոնկը, թողնել սունկը դուրս գցած ջուրը քաշի, համեմել աղով ու պղպեղներով, ծիտրոնով: Ալյուր շաղ տված սեղանին շերտավոր խմորը բացել և երկու անհավասար մասի կտրել: Տապակին ձիթայուղ քսել, խմորի մեծ շերտը փռել մեջը, լցնել բանջարեղենի զանգվածը, հավասարեցնել: Մսի վրա ձու ջարդել խառնել: Լցնել բանջարեղենի շերտի վրա տարածել ու հարդեցնել: Երեսին փռել երկրորդ փոքր շերտը և եզրերը լավ ամրացնել: Երեսին հարած ձու քսել ու դանակով մի քանի տեղից ծակծկել: Եփել 220 աստիճան ջերմության ջեռոցում մոտ 35 րոպե:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info