Պատրաստեք լցոնած պղպեղներ հետևյալ բաղադրատոմսով
Լցոնած պղպեղներ Մեքսիկական Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Լցոնած պղպեղներ Մեքսիկական Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Պղպեղը բաց կրակի վրա խորովել, գցել տոպրակի մեջ, թողնել 5 րոպե: Սոխը մանր կտրատել, ձիթայուղ տապակել, ավելացնել մանր կտրատած սխտորը, աղացած միսը, խառնելով տապակել 7 րոպե: Խնձորն ու դեղձը մաքրել, մանր կտրատել: Լոլիկը կիսել, հյութը հեռացնել, պտղամիսը մանր կտրատել, լցնել մսի վրա, ավելացնել մանր կտրատած մազադանոսը, խնձորի, դեղձի կտորները, նուշը, մայրըմկույզը, չամիչը, մեխակը, աղ ու պղպեղներ անել, եփել՝ մինչ միսը պատրաստ լինի: Պղպեղը կլպել, կողքից դանակով փոքր կտրվածք անել, սերմատուփն ու սերմերը հեռացնել: Սոուս պատրաստելու համար՝ հարիչի թասի մեջ լցնել կաթը, պանիրը, մանրացրած ընկույզը, դարչինը, շաքարափոշին, հարել մինչև համասեռ զանգված ստացվի: Պղպեղները լցոնել մսի խճողակով, դնել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան սոուս լցնել, նռան հատիկներ և կտրտած մաղադանոս շաղ տալ: