Ինչպես պատրաստել հորթի մսով ռուլետ
Հորթի փափկամսից բարակ շերտեր կտրտել, մնացած միսը աղալ: Լցոնը պատրաստելու համար` սունկը և սոխը խոշոր կտրտել, բուսայուղով տապակել, ավելացնել աղացած միսը, թեթևակի տապակել, համեմել աղ, պղպեղներով, մշընկույզով, ավելացնել կաթով թրջած հացը, խառնել, ավելացնել մանր կտրտած մաղադանոսը, կրակից վերցնել, թողնել սառչի: Մսաշերտի վրա սննդային թաղանթ փռել, ծեծել` մինչև բարակ շերտ ստացվի, համեմել աղ ու պղպեղներով: Սեղանին սննդային թաղանթ փռել, վրեն մսաշերտն այնպես փռել, որ մի ամբողջական ուղղանկյուն շերտ ստացվի, միացման տեղերն էլ թեթևակի ծեծել, որպեսզի շերտերը սոսնձվեն: Խճողակին խորանարդաձև կտրտած խաշած ձու, անկորիզ ձիթապտուղ ավելացնել, խառնել: Մսաշերտի եզրով դնել միջուկը, թաղանթի օգնությամբ, գլան փաթաթել, կողքի բաց մասերը դեպի ներս սեղմել, բամբակե թելով կապկպել: Բուսայուղը տապակի մեջ տաքացնել, գլանը բոլոր կողմերից թեթևակի տապակել, կողքերին շարել խոշոր կտրտած գազարը, 4 կտոր արված սոխը, շարունակել տապակել, ապա լցնել գինին և արգանակը, կափարիչ դնել, ուժեղ կրակի վրա հասցնել եռման աստիճանի, ապա կրակն իջեցնել, եփել 45 րոպե, 15-20 րոպեն մեկ` գլանը շրջելով: Միսը թողնել տապակի մեջ 15 րոպե հանգստանա, 1.5 սմ լայնությամբ կտրտել, շարել սկուտեղի մեջ, զարդարել մարոլի տերևներով, մի քիչ սոուս ցողել` մնացած սոուսը` մատուցել առանձին: