Պատրաստեք գառան կողեր նանայի սոուսով հետևյալ բաղադրատոմսով
Գառան կողեր նանայի սոուսով շատ համեղ Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Գառան կողեր նանայի սոուսով շատ համեղ Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Տապակի մեջ լցնել համեմի սերմը, քիմիոնը, բովել մոտ 2 րոպե` մինչև բույրը բացվի, լցնել հավանգի մեջ և տրորել: Այս խառնուրդին ավելացնել աղ, սև պղպեղ, կարմիր կծու պղպեղի փաթիլներ, լավ խառնել: Գառան ամբողջական կողերը այս խառնուրդով լավ տրորոլ, մինչև ստացվի համեմունքի կեղև: Տապակի մեջ 1 ճ. գդալ ձիթայուղ լցնել, գառան կողերը տապակել յուղը դեպի ներքև, մինչև կեղև կապի, շրջել տեղափոխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը, եփել` մինչև միսը պատրաստ լինի:
Սոուս պատրաստելու համար սխտորը մանր կտրտել, տրորել, ավելացնել լայմի հյութը, մեղրը, քացախը, կտրտած կանաչիները, նանան, աղ ու պղպեղ անել, միասին տրորել կամ գործիքով հարել, ավելացնել ձիթայուղ, մեկ անգամ էլ հարել: Գառան կողերը ջեռոցից հանել, թողնել 5 րոպե հանգստանան, դնել մատուցվող ափսեի մեջ, սոուս լցնել և մատուցել: