Պատրաստեք թարխունի սոուսով ձուկ հետևյալ բաղադրատոմսով
Թարխունի սոուսով ձուկ շատ համեղ Ձկնեղեն է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Թարխունի սոուսով ձուկ շատ համեղ Ձկնեղեն է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ձվի սպիտակուցներն ու աղը լավ խառնել: Ջեռոցի տապակին յուղաթուղթ փռել, աղի մոտ կեսը տեղավորել, ձուկը դնել վրան, որովայնի մեջ աղ անել, թարխունի ճյուղ դնել, ձուկը պատել մնացած աղով, դնել նախօրոք 200* տաքացրած ջեռոցը, եփել 20-25 րոպե: Կապառը լցնել սոտեյնիկի մեջ, դնել կրակին. Հենց հեղուկը քաշվի` ավելացնել սպիտակ գինին, եփել` մինչև ծավալը կսկսվի պակասել, քիչ քիչ կարագի կտորներ դնել, թողնել հալվեն, ավելացնել կիտրոնի հյութը, կտրտած թարխունը, աղ անել, կրակից վերցնել: Ձկան աղե պատյանը կոտրել, փափկամիսը տեղափոխել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան լցնել սոուսը և մատուցել: