Պատրաստեք կանաչ ոլոռով ապուր հետևյալ բաղադրատոմսով
ԿԱՆԱՉ ՈԼՈՌՈՎ ԱՊՈՒՐ Հայկական Ապուր է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
ԿԱՆԱՉ ՈԼՈՌՈՎ ԱՊՈՒՐ Հայկական Ապուր է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Բատոն հացը երկարությամբ կիսել: Սխտորը մանրացնել, աղ անել հավանգի մեջ տրորել: Մաղադանոսը մանր կտրտել, 100գ. կարագ, կարմիր և սև պղպեղներ լցնել, ավելացնել մանրացրած, տրորած սխտորը, միասին լավ տրորել: Կարագի զանգվածը քսել հացի կտրվածքին և 7-8 րոպեով դնել բարձր ջերմության ջեռոցը: Կաթսայի մեջ 20գ. կարագը հալեցնել, մանր կտրտած սոխն ու գազարը թեթևակի տապակելուց հետո շոգեխաշել, ավելացնել արգանակը, սառեցրած կանաչ ոլոռը եփել 10 րոպե: Հացը հանել ջեռոցից, վրան քերած պանիր շաղ տալ և կրկին դնել ջեռոցը, այն պետք է վարդագույնի, որից հետո հանել ջեռոցից թեթևակի սառչի և շերտերի կտրել: Խոզապուղտը շերտատել, կարագով տապակի մեջ կարմրացնել: Ապուրը լավ խառնել, համեմել աղով, պղպեղներով, ավելացնել մնացած քերած պանիրը, խոզապուղտը: Տաքացնել միասին: Ապուրը լցնել ափսեի մեջ, մատուցել հացի շերտերի հետ:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info