MyKitchen.am

Փնտրել բաղադրատոմսեր նշված բաղադրիչներով

ավելացնել այլ բաղադրիչ
{source123}setQuery("SELECT * FROM `#__ing` WHERE id IN($val)"); $list = $db->loadObjectList(); foreach ($list AS $comp) { $name = JText::_( 'COM_CCK_'. str_replace( ' ', '_', trim( $comp->name) ) ) ; $form=''; $form.='[[div class="ing_list1 ui-widget-content" style="text-align: left; width: 48px;"]][[h4 class="ing_list "]]'; $form.='[[img src="/%s" width="40" height="35" style="display: inline-block; height: 36px;"]]'; $form.='[[span class="hdname"]]%s[[/span]]'; $form.='[[input type="hidden" name="add_ingrident[]" value="%s"]][[/h4]][[a href="#del" title="Recycle this image" class="close ui-icon ui-icon-close"]][[/a]][[/div]]'; printf($form,$comp->img,$name,$comp->id ); } ?>{/source123}
Իմ Խոհանոցը

Մրգից որևէ բան պատրաստելիս խոհանոցում միաժամանակ ուրիշ ուտեստներ պետք չէ եփել, քանի որ դրանից կտուժեն մրգի բույրն ու համը: Եփելու համար վերցնում են հյութեղ տանձեր: Եթե կարկանդակը գրեթե թխվել է, բայց խնձորները չեն փափկել, ջեռոցի մեջ դնում են տաք ջրով լի մի փոքր աման, որ խնձորը եփվի գոլորշիով: Եթե նարնջի, կիտրոնի, մանդարինի կեղևը պետք է հանել, կարելի է այդ անել քերիչի օգնությամբ: Կեղևը մաքրած խնձորը, տանձը, սերկևիլը պահպանում են իրենց գույնը, եթե մինչև օգտագործելը դրանք փաթաթում են քացախի լուծույթով թրջված սրբիչի մեջ: Մրգի վրա շաքարավազ լցնում են միայն եփելուց հետ, այլապես նրանց հյութը դուրս է գալիս, լցվում տապակի վրա, և կարկանդակը չոր է ստացվում: Ցիտրուսային մրգերի կորիզները  ուտեստի կամ հյւութերի մեջ լցնելուց առաջ պետք է հեռացնել, որովհետև նրանք դառնահամ են: Եթե մրգային կարկանդակի մեջ մրգի տակ մի բարակ շերտ կաթնաշոռ դրվի, այն ավելի հյութեղ կստացվի: Կիտրոնի, նարնջի կեղևը քերելուց առաջ պետք է լվանալ տաք ջրով: Քերիչից կեղևը հեշտ կպոկվի, եթե քերիչի վրա մի քիչ շաքարավազ ցանեք և ձեռքով տրորեք: Քերած կեղևը ամիսներ շարունակ կարելի է պահել ապակե տարայի մեջ շաքարավազին խառնած: Որպեսզի կիտրոնից շատ հյութ քամվի, մինչև քամելն այն հինգ րոպե թողեք տաք ջրի մեջ: Չիրն օգտագործելուց առաջ մի քանի ժամ թրջում են, ցողում, հետո եփում` շաքարավազ ավելացնելով:



Автор и администратор сайта 1001recepti.info