MyKitchen.am

Փնտրել բաղադրատոմսեր նշված բաղադրիչներով

ավելացնել այլ բաղադրիչ
{source123}setQuery("SELECT * FROM `#__ing` WHERE id IN($val)"); $list = $db->loadObjectList(); foreach ($list AS $comp) { $name = JText::_( 'COM_CCK_'. str_replace( ' ', '_', trim( $comp->name) ) ) ; $form=''; $form.='[[div class="ing_list1 ui-widget-content" style="text-align: left; width: 48px;"]][[h4 class="ing_list "]]'; $form.='[[img src="/%s" width="40" height="35" style="display: inline-block; height: 36px;"]]'; $form.='[[span class="hdname"]]%s[[/span]]'; $form.='[[input type="hidden" name="add_ingrident[]" value="%s"]][[/h4]][[a href="#del" title="Recycle this image" class="close ui-icon ui-icon-close"]][[/a]][[/div]]'; printf($form,$comp->img,$name,$comp->id ); } ?>{/source123}
Իմ Խոհանոցը

Վաղահաս բանջարեղենը միշտ գրավիչ է: Արտերկրից ու ջերմոցներից մեզ համար բերվում են բազմաթիվ մթերքներ, սակայն միշտ չէ, որ դրանք օգտակար են: Բաց օդում աճած մթերքն ավելի քիչ նիտրատներ է պարունակում, քան ջերմոցինը: Նիտրատները պետք է վնասազերծել` պահպանելով առավելագույն քանակի վիտամիններ: Մի քանի խորհուրդ նիտրատների քանակը նվազեցնելու մասին: Ամենագործուն միջոցը ջերմային մշակումն է: Բանջարեղենը եփել անալի ջրում: Ջուրը պետք է ծածկի մթերքը: Աղ անել կամ վերջում, կամ ջուրը քամելուց հետո: Ջուրը քամել, քանի դեռ չի սառել, այլապես նիտրատները նորից կներծծվեն մթերքի մեջ: Շոգեխաշելիս և տապակելիս նիտրատները պակասում են 10%-ով: Տերևներով բանջարեղենը կարելի է թրջել սառը ջրում: Կաղամբը կամ արմտիքը թրջելուց առաջ կտրել: Սակայն հարկ է հիշել, որ նիտրատների հետ նաև ջրի մեջ են անցնում վիտամիններն ու միկրոէլեմենտները: Մաղադանոսի և սամիթի տերևների մեջ երկու անգամ քիչ նիտրատ է կուտակվում, քան ցողուններում: Կաղամբի վրայի թերթիկներում, կոթի մեջ և կոշտ մասերում ավելի շատ նիտրատ կա: Գազարի վրայի մասում վնասակար նյութերը 80%-ով պակաս են, քան միջուկի մեջ: Ճակնդեղի արմատն ու գլուխը հեռացրեք, կտրեք կարտոֆիլի ու գազարի կանաչ մասերը, քանի որ նրանք պարունակում են սոլանին վնասակար նյութը: Կաղամբ, ճակնդեղ ուտելուց առաջ խմեք հյութ, ասկորբինաթթու: Վիտամին С-ն պաշտպանում է օրգանիզմը: Եթե մթերքը շատ արագ է փչանում, ապա այն չափազանց նիտրատացված է: Ամենաշատ նիտրատ պարունակող մթերքներն են կաղամբը, ճակնդեղը, կանաչ սոխը, սամիթը, սպանախը: Ամենաքրիչը` կանաչ լոբին, լոլիկը, կարտոֆիլը, քաղցր պղպեղը:



Автор и администратор сайта 1001recepti.info