MyKitchen.am

Փնտրել բաղադրատոմսեր նշված բաղադրիչներով

ավելացնել այլ բաղադրիչ
{source123}setQuery("SELECT * FROM `#__ing` WHERE id IN($val)"); $list = $db->loadObjectList(); foreach ($list AS $comp) { $name = JText::_( 'COM_CCK_'. str_replace( ' ', '_', trim( $comp->name) ) ) ; $form=''; $form.='[[div class="ing_list1 ui-widget-content" style="text-align: left; width: 48px;"]][[h4 class="ing_list "]]'; $form.='[[img src="/%s" width="40" height="35" style="display: inline-block; height: 36px;"]]'; $form.='[[span class="hdname"]]%s[[/span]]'; $form.='[[input type="hidden" name="add_ingrident[]" value="%s"]][[/h4]][[a href="#del" title="Recycle this image" class="close ui-icon ui-icon-close"]][[/a]][[/div]]'; printf($form,$comp->img,$name,$comp->id ); } ?>{/source123}
Իմ Խոհանոցը

Ձմռանը մեր օրգանիզմը միանգամից մի քանի սթրեսների է ենթարկվում, այդ պատճառով էլ, արդեն ձմռան կեսերին ստամոքս-աղիքային ուղու աշխատանքների խախտում կարող է արձանագրվել: Եվ որո՞նք են պատճառները:
Առաջին սթրեսը կապված է ցուրտ եղանակի հետ, երբ սնունդը մի քիչ աղքատանում է, պակասում են միրգն ու բանջարեղենը, նշանակում է` վիտամինները: Օրգանիզմը սկզբից հաղթահարում է սննդաբաժնի պակասությունները, քանի որ ամռան ընթացքում հասցրել է օգտակար միկրոտարրերի պաշար տեսնել, բայց հունվարին արդեն սկսում է հյուծվել, և հենց այն ժամանակ, երբ ստիպված է լինելու դիմանալ հաջորդ սթրեսին` ամանորյա արձակուրդներին: 9-10-օրյա մարաթոնը` առատ, տարատեսակ ուտեստներով, ալկոհոլով, շատակերությամբ, անհետևանք չի անցնում: Հետևանքները մեծ մասամբ դրսևորվում են ստամոքս-աղիքային ուղու քրոնիկական հիվանդությունների ախտանիշներով:
Մեր ստամոքս-աղիքային ուղին հերթական «հարվածը» ստանում է տոների ավարտից հետո, քանի որ սնվելու կարգը նորից փոխվում է: Ուտելիքը պակասում է, սննդի ընդունումը անկանոն է դառնում, անընդհատ աշխատում ենք ժամանակը խնայել ու ոտքի վրա ուտել ինչ պատահի: Ոչ առողջ սնվելու պատճառով հաճախ է դիսբակտերիոզը «մեզ այցելում»: Ինչպես հաշվարկել են գիտնականները, այսօր դրանից տառապում է յուրաքանչյուր երկրորդ չափահաս մարդը: Դիսբակտերիոզը դրսևորվում է ստամոքսում ծանրության և կտրող ցավի զգացումներով, աղիների աշխատանքի խանգարմամբ, փորկապությամբ, մետեորիզմով և այլ տհաճ ախտանշաններով: Ընդ որում դիսբակտերիոզ «վաստակելը» շատ դյուրին է, իսկ բուժման համար արդեն կարող են ամիսներ պետք լինել:
Կարճ ժամանակում ստամոքս-աղիքային ուղու աշխատանքը վերականգնելու համար շատ մասնագետ-գաստրոէնթերոլոգներ խորհուրդ են տալիս տոներից հետո պրոբիոտիկներ ընդունել, բայց ոչ բոլորը, օրինակ,«կենդանի» լակտո- և բիֆիդոբակտերիաներ պարունակող պատրաստուկները միշտ չէ, որ իրենց արժեքավոր «բեռը» «ողջ ու առողջ» հասցնում են մինչև աղիներ: Այդ օգտակար մանրէների մեծ մասը դեռ ճանապարհի կեսին են «զոհվում», մնացածներն էլ աղիներում են ոչնչանում այնտեղ գտնվող մանրէների«հարձակումներից», այնպես որ, իրական արդյունքի հասնելու համար այս շարքի պատրաստուկները պետք է ընդունել շատ երկար ու երկար:
Արագ արդյունքի հասնելու համար բժիշկները խորհուրդ են տալիս այլ տեսակի պրոբիոտիկներ ընդունել, որոնք ոչ թե օգտակար մանրէներ են պարունակում, այլ դրանց համար հատուկ «սնունդ», օրինակ, հիլաք ֆորտե: Հասնելով աղիներ, նման պատրաստուկները բարենպաստ պայմաններ են ստեղծում օգտակար մանրէների բազմացման համար, այդ պատճառով էլ արագ ու արդյունավետ վերացնում են դիսբակտերիոզը:
Որպեսզի ստամոքս-աղիքային ուղու խնդիրները այլևս չվերադառնան, ցանկալի է ամեն առավոտ օրն սկսել պրոբիոտիկներ ընդունելուց: Այն օգնում է կանխարգելել դիսբակտերիոզը, վերականգնել միկրոֆլորայի հավասարակշռությունը, եթե, այնուամենայնիվ, այն խախտվել է, ինչպես նաև, ամրացնել իմունիտետը, իսկ այդ գործում աղիների օգտակար մանրէները վերջին դերը չէ, որ խաղում են:
Հաշվի առնելով ՍՇՎԻ-ի բարձրացող մակարդակը, նման միջոցառումները ավելի քան տեղին են: Մի խոսքով, պրոբիոտիկ- սնունդը բարենպաստ ազդեցություն է գործում նաև արտաքին տեսքի վրա, քանի որ մաշկի, մազերի, եղունգների վիճակը ուղղակիորեն կապ ունի ստամոքս-աղիքային ուղու առողջական վիճակի հետ: Գիտնականները նույնիսկ ապացուցել են, որ արտաքին տեսքի համար պատասխանատու վիտամինների (B խմբի), ինչպես նաև կալցիում, երկաթ, ցինկ և այլ միկրոտարրերի ընդունումը լիովին անօգուտ է դառնում, եթե աղիները վատառողջ են: Նրանք պարզապես չեն կարող այդ վիտամիններն ու միկրոտարրերը յուրացնել: Այսպիսով, և գեղեցկությունը, և լավ ինքնազգացողությունը սկսվում են ճիշտ սնվելուց, ստամոքս-աղիքային ուղու հիվանդությունների կանխարգելումից և բուժումից:



Автор и администратор сайта 1001recepti.info