Պատրաստեք կարկանդակ ձվով ու բրինձով հետևյալ բաղադրատոմսով
Կարկանդակ ձվով ու բրինձով շատ համեղ Պատառ - Բուտերբրոդ է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Կարկանդակ ձվով ու բրինձով շատ համեղ Պատառ - Բուտերբրոդ է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
50 գրամ սերուցքային կարագը հալեցնել, կաթը գոլացնել, խառնել շաքարավազի ու խմորիչի հետ, 15 րոպե թողնել, մինչև փրփրի: Ավելացնել սերուցքային կարագը, 1 ձու ու մի պտղունց աղ, ալյուր լցնել ու խմոր հունցել: Խմորով տարրան դնել մեկ այլ մեծ տարրայի մեջ տաք ջրով լի, փակել սրբիչով ու 50-60 րոպե թողնել: Քանի դեռ խմորը ուռչում է, պատրաստում ենք միջուկը. ձուն եփել, սառեցնել, մաքրել ու մանր կտրատել: Խառնել եփած բրինձ, ձու, կարագ ու մանր կտրատած սամիթ, աղ ցանել: Այդ ժամանակ խմորը կուռչի 2 անգամ: Խմորից մի փոքր պոկել, գնդիկներ անել: Գնդիկը մի քիչ հարթեցնել ու դնել միջուկ: Կողքերը լավ սեղմել: Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: տապակի վրա կալկա դնել, բուսական յուղ քսել: Շարել տապակի մեջ, իրարից 3-4 սմ հեռավորությն վրա, ձու քսել: Թխել 35-40 րոպե: Պատրաստի կարկանդակների վրա ջուր ցանել ու ծածկել վաֆլիանման սրբիչով, 5-10 րոպե թողնել:
Автор и администратор сайта 1001recepti.info