Պատրաստեք կանաչ սոխով շերտավոր բլիթ հետևյալ բաղադրատոմսով
Կանաչ սոխով շերտավոր բլիթ շատ համեղ Պատառ - Բուտերբրոդ է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Կանաչ սոխով շերտավոր բլիթ շատ համեղ Պատառ - Բուտերբրոդ է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Ալյուրն ու աղը խառնել, այնքան ջուր լցնել, որ միջին պնդության խմոր ստացվի, լավ հունցել, դնել փակվող ամանի մեջ, դա էլ տեղադրել գոլ ջրով ամանի մեջ, որպեսզի խմորը շուտ հասունանա: Սոխը մանր կտրտել, վրան քիչ աղ ու կարմիր պղպեղ անել: Խմորը փոքր գնդերի բաժանել, բարակ, երկարուկ շերտ գրտնակել, վրան հալած յուղ քսել, սոխ շաղ տալ,մատիտի նման փաթաթել, ապա, մի ծայրից սկսելով՝ պարույր փաթաթել, տափակեցնել: Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել, բլիթները երկու կողմից տապակել, տեղափոխել թղթե անձեռոցիկի վրա: Մատուցելիս վրան կտրտած կանաչ սոխ շաղ տալ: